Vårt mål er det samme nå, som da vi grunnla bedriften i 1946: Vi vil bidra til trivsel ved matbordet! Og god mat skaper trivsel, mener vi. Vi setter vår ære i at produktkvaliteten alltid skal være den ypperste, og smaken den aller beste. Derfor selger vi kun kvalitetskjøtt fra lokale bønder i Agder. Det samme kjøttet bruker vi i alle våre produkter; tradisjonsrik spekemat, knallgode pølser, spennende patéer og smakfullt pålegg. Handler du hos oss, er veien til et velsmakende måltid kort.

« Eldre Side 3 av 18 Nyere» 

Nordeuropas største Landbruksmesse i Herning 2022

04. 10 2022 11:30

Vi i Jens Eide ønsker å invitere med våre gode og trofaste produsenter på tur til nord-europas største landbruksmessen, Herning i Danmark torsdag 1 desember – fredag 2 desember 2022.

 

Dag 1: Torsdag 1. desember 2022

 

kl.  6.00 Oppmøte til busstur ved Jens Eide slakteri på Gaupemyr i Lillesand.

kl. 08.00               Utreise med Color Line fra Kristiansand inkludert Frokost buffet om bord.

Kl. 11.15              Ankomst Hirtshals. Vi stiger ut i bussen og kjører til Messecenteret  i Herning.

kl. 17.00              Ved messeslutt, kjører bussen til hotellet for natten i Viborg.

kl. 19.00              Her er det inkludert 3-retters middag ved hotellet.

 

Dag 2: Fredag 2. desember 2022

 

kl 8.00                   Vi nyter frokost ved hotellet før vi sjekker ut.

Ca Kl 10.00          eller på avtalt tidspunkt kjøres gruppen til Herning hvor vi kan nyte hele dagen på messeområdet.

kl. 16.30.              Seneste avreise fra Herning ved messeslutt. Vi kjører til Hirtshals hvor vi må være senest kl. 19.45.

kl. 20.45              Avgang med Super Speed med inkludert buffet om bord på overfarten, og siden vi nå er i desember, er det julebords buffet om bord.

kl. 23.59              Ankomst i Kristiansand hvor vi kjører vi til slakteriet på Gaupemyr for avstigning.

 

Turpris kr 2990,- per person, og inkluderer:

 

 • Helturistbuss og erfaren sjåfør fra Risdal Touring AS
 • Overfart Kristiansand – Hirtshals tur/retur
 • Frokostbuffet Kristiansand – Hirtshals
 • Inngang landbruksmessa 2 dager
 • Overnatting i delt dobbeltrom
 • 3- retters middag ved hotellet
 • Frokost buffet ved hotellet
 • Julebords buffet Hirtshals – Kristiansand

 

*Dersom det ønskes enkeltrom blir det et tillegg i prisen på kr 400,- per turdeltaker.

Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil og endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll.

 

For mer informasjon om messen se her: Besøg Agromek i Herning – 29. november - 2. december

 

Påmelding:

Påmeldingsfristen for å bli med på turen er 28.10.2022.

For å melde deg på kontakter du Risdal Touring på telefon: 37 93 15 15

eller mail: post@touring.no

 

Du må oppgi: Navn, adresse, telefon nummer, fødselsdato og hvem du skal dele rom med/ eller om du skal ha enkeltrom. Si også at det gjelder tur til Herning med Jens Eide.

 

Vi håper at mange av dere har lyst til å bli med oss på en fantastisk fagtur med oss i Jens Eide.

 

Med vennlig hilsen

Jens Eide AS

Dyrevelferd 2022

24. 01 2022 15:31

http://slaktereide.no/Dokument/Etikk

Da er det nye året godt i gang og vi har mye spennende i vente. Utbyggingen nærmer seg slutten og vi kan snart ta i bruk den nye skjærehallen. Videre ser vi frem til å utvide fjøset vårt med 300 kvm, hvor det nye arealet hovedsakelig vil tilpasses lam. Samtidig ser vi at dyrevelferd er et viktig samfunnstema, og vi har gått gjennom og oppdatert våre dyrevelferdsmål, noe dere kan se mer om under her eller lese om på ”Etikk og Dyrevelferd” klikk her 

Fokuset på dyrevelferd blir stadig større og videre er dette blitt et viktig samfunnstema. Jens Eide AS har gjennom 75 år hatt dyreetikk og dyrevelferd i sentrum, og ser positivt på at samfunnet går riktig vei når det kommer til husdyrhold og bransjestandarder. Sammen med arbeid rundt god dyrevelferd på dagens praksis, jobber Jens Eide AS også for å få flere produsenter til å starte med økologisk- og frilandsdrift. 

Det finnes fordeler og ulemper både med å være dyr som lever i naturen og dyr som lever som husdyr. Dyr som lever fritt får oppleve gleden av å være fri og alt som hører til, men de vil også være utsatt for smerter knyttet til sult, kulde og sykdom. Husdyrene derimot, vil ikke få den samme frihetsfølelsen, og derfor er det vesentlig å passe på at dyrene har det så godt som mulig på andre måter. Husdyrene tas godt vare på gjennom å gi de ly, riktig kosthold, og beskyttelse mot rovdyr. Videre er det viktig å passe på at de er sunne, friske og glade- slik at de får et fint og verdig liv som husdyr.

Lov om dyrevelferd sier at dyr har egenverdi utover den nytteverdi de måtte ha for mennesker. Med dette sies at når vi holder og avliver dyr for matproduksjon, så er vi moralsk og juridisk forpliktet til å passe på at dyrene har et fint liv som er verdt å leve. Jens Eide AS jobber kontinuerlig tett opp mot bønder for å ha kontroll på at de dyrene som avlives hos Jens Eide har hatt et godt liv.

I forhold til hva som er utgangspunktet for god dyrevelferd, så støtter Jens Eide AS seg på ”De 5 Friheter” som er definert av Farm Animal Welfare Council:

 1. Frihet fra sult og tørst - ved lett tilgang til ferskvann og et riktig kosthold for å opprettholde god helse og livsglede
 2. Frihet fra ubehag - ved å gi et passende miljø som inkluderer ly og et komfortabelt hvileområde
 3. Frihet fra smerte, skade eller sykdom - ved forebygging samt rask diagnose og behandling
 4. Frihet til å uttrykke normal atferd - ved å sørge for tilstrekkelig plass, riktige fasiliteter og selskap av dyrets egen art
 5. Frihet fra frykt og stress – ved å sikre forhold og omsorg for å unngå psykisk lidelse
Publisert av Odd Rune Nordby i Nyheter

Julehilsen 2021

23. 12 2021 14:37

Julehilsen fra Jens

Mange takk for at så mange bønder ønsker å levere til vårt lokale slakteri. Vi har hatt et spennende og utfordrende år hvor salget har økt betydelig. Interessen for lokal mat med historie og identitet er sterkt stigende.

Vi har til tider ikke hatt nok å levere, selv om tilførselen har økt med 36,56% til nå i år. Dette har medført noen utfordringer som dessverre har gått ut over dere fantastiske produsenter som ønsker å levere til oss.
Slitasje på forholdet er svært beklagelig. Våre grep for dette er å styrke bemanning med en stilling til på innmelding, en stilling på inntransport og en stilling til på dyremottak.

Dette er i tillegg til at vi pr. nå avslutter et byggeprosjekt på over 3000 kvm. Dagens skjærelinje blir kun for storfe og pølsemakeriet vil få større plass.

Videre vil vi få nye kjølerom og skjærehaller til svin og lam samt ny pakking og ekspedisjon. Fjøset utvider vi med 300 kvm. Vi vil også få en liten butikk for henting av retur og produsentkjøp.

Våre fantastiske medarbeidere vil hver dag bestrebe seg for å gjøre hverdagen bedre. Tusen takk til dere alle for at dere gir oss mulighet til å utvikle og fremme lokal mat.

PS.: Vi setter pris på alle tilbakemeldinger dere gir. Dette vil hjelpe oss i å forbedre våre tilbud og gjøre vårt kontinuerlige forbedringsarbeid lettere.


Jeg vil med dette ønske dere alle en god jul med tro på fremtiden, og ett riktig godt nytt år. 

Mvh Jens

Publisert av Odd Rune Nordby i Nyheter

Vi bygger

04. 10 2021 11:14

Jens Eide AS opplever en eventyrlig økning på leveranse av dyr til slakting, og trenger derfor større plass på vårt anlegg. Vi bygger derfor i disse dager ca 3000 nye kvadratmeter som skal romme egne kjølerom for hvert dyreslag ny skjæreavdeling, møterom og pauserom. 

Publisert av Odd Rune Nordby i Nyheter

Rabatt på Sauemerker

18. 01 2021 11:45

Bestill sauemerker tidlig, få maks rabatt!

 

Jens Eide og OS ID har en samarbeidsavtale som gir produsentene fordeler, blant annet i form av rabatt på øremerker. I tillegg støtter Jens Eide kjøp av det elektroniske øremerket Combi E23. Slik får du en svært god pris på norskproduserte øremerker av høy kvalitet.

 

Du får mer rabatt jo tidligere du bestiller:

 • 25 % rabatt ved bestilling senest 22. november 2020
 • 20 % rabatt ved bestilling senest 20. januar 2021
 • 13 % rabatt ved bestilling senest 1. mars 2021

 

Lett å bestille på nett

Bestill øremerker innen frist på www.osid.no. Det er lett å bruke OS IDs nettbutikk; denne filmen viser deg hvordan. Trenger du hjelp til bestilling, kontakter du OS IDs kundesenter på tlf. 62 49 77 00.

 

Støtte fra Jens Eide + rabatt fra OS ID = svært god pris på øremerker

Jens Eide krever at sauer og lam som leveres til slakt merkes elektronisk. For alle sauer og lam som leveres med elektronisk øremerke, gir Jens Eide støtte på kr 12,- per dyr. Støtta avregnes på slakteoppgjøret. Med maks rabatt fra OS ID vil prisen for det elektroniske øremerket dermed bli kun kr 0,04.

 

Kampanje på SMS og epost

Stadig flere bestiller øremerkene sine på nett, og få har benyttet seg av bestillingsskjemaet som har blitt sendt ut i posten. Derfor sendes tilbudet i høst ut på SMS og epost, og du bestiller øremerker på nett. Slik sparer vi også miljøet for bruk av papir og transport.

 

Du trenger ikke å ha mottatt tilbudet for å benytte deg av rabatten; kampanjen gjelder for alle Jens Eide-produsenter fra 1. november.

 

Bestill før frist – kanskje vinner du en håndholdt leser!

Bestiller du øremerker før frist, er du med i trekningen om en gratis HHR 3000 Pro håndholdt leser til en verdi av kr 4950,-

 

Bestill Combi Signal-merker samtidig

Nå bestiller du selv Combi Signal-merkerwww.osid.no. (Tidligere har slakteriet administrert bestilling og utsending.) Det er derfor smart å bestille Signal-merker til neste slaktesesong når du bestiller de vanlige øremerkene dine, så unngår du ekstra portokostnad. Signal-merkene kan du bruke senere år, om du skulle bestille litt for mange. Vi hos Jens Eide har behov for at du benytter henholdsvis de GRØNNE RETURKJØTTMERKENE, de RØDE RETUSKINNMERKENE, samt de gule DEBIO MERKENE.

Publisert av Odd Rune Nordby i Nyheter

Koronatiltak

10. 11 2020 15:36

Publisert av Odd Rune Nordby i Nyheter

HØYLANDSFE GEBYRFRITT!

06. 05 2020 09:54

Vi slakter HØYLANDSFE uten ekstra horngebyr.

Vi opplever for tiden stort og økende behov for kjøtt til våre kunder, og vil i den forbindelse minne om at vi også slakter Høylandsfe, og det uten gebyr for horn. Vi har stor kapasitet på inntransport fra hele sørlandet fra Stavanger i vest, til Oslo i øst, samt Haukeligrend i øvre Telemark. Ring vår produsentkontakt Odd Rune Nordby for betingelser og leveringsmuligheter på tlf: 95056700

Publisert av Odd Rune Nordby i Nyheter

Innmelding og slakting

02. 05 2020 21:06

Vi har i dag økende etterspørsel etter kjøtt, og oppfordrer derfor deg som kanskje ikke leverer hos oss, om å prøve oss.

Vi har nå i ukene fremover et ekstra sesongbasert avtaletillegg på leveranse av storfe på 1,40 pr kg og øket kjøttfetillegg på kr 3,- pr kg.

Det er dermed mulig å oppnå et tillegg på innmelding av kjøttfe på opp til kr 8,90 pr kg i tillegg til høye avregningspriser og tilskudd.

Det er også et dielam/sommerlam tillegg på kr 10 pr kg. Se linkene under for fullstendige priser og tillegg.

De økte tilleggene gjelder selvfølgelig alle våre produsenter.

Vi har etter nyttår gjort en del justeringer på våre priser, slik at vi skal være meget attraktive som foretrukkent slakteri.

Vi legger også stor vekt på dyrevelferd og kortreist mat fra Sørlandets eneste slakteri. Om du har dyr som skal slaktes,

er det flott om du melder de inn så fort som mulig. Se våre oppdaterte betingelser her:

for storfe: Klikk her

for småfe: klikk her

For innmelding av dyr til slakt og livdyrsalg, klikk her

Om du ønsker en uforpliktende hyggelig prat om leveranse, ring 95056700 eller send mail til odd.rune@slaktereide.no

Publisert av Odd Rune Nordby i Nyheter

NY DYREBIL

17. 04 2020 07:36

Jens Eide AS har nå kjøpt en helt ny Mercedes lastebil av samme type og størrelse som den vi kjøpte for halvannet år siden, slik at vi nå har doblet kapasiteten på innkjøring og livdyrkjøring/beitekjøring. Her kan vi laste flere dyreslag samtidig, slik at vi kan kjøre både storfe, småfe, og gris på samme lasset/ruta. Det er to etasjer på bilen, som heves og senkes hydraulisk, som til sammen gir 6 adskilte rom på bilen. De øverste rommene til småfe/gris og de nederste også til storfe etter behov. Den gamle store bilen vi benyttet litt i høst er dermed byttet ut. Denne var kun en nødløsning for å klare innkjøring av økt slaktemengde, og ble kjøpt i påvente av bestilt ny bil.

Publisert av Odd Rune Nordby i Nyheter

Leverer du dyrene til Jens Eide?

31. 01 2020 13:06

NYE PRISER OG BETINGELSER FOR LEVERING AV STORFE

For våre avregningspriser, klikk her: Last ned avregning her

For våre priser og betingelser for leveranse av storfe, klikk her

Publisert av Odd Rune Nordby i Nyheter

Nytt produsentnummer

29. 01 2020 13:33

Nye produsentnummer fra 1. Jan 2020

1.1.2020 trer regionreformens neste steg i kraft. 119 kommuner blir til 47, og 1. januar 2020 har vi da 356 kommuner og 11 fylker i Norge. Rogaland, Møre og Romsdal, Nordland og Oslo blir videreført som i dag.

Reformen får betydning for våre fagsystemer da vi benytter produsentnummeret, både som brukernavn ved innlogging og som besetningsidentifikator. Som for Trøndelag vil vi derfor konvertere fra gammelt til nytt produsentnummer når det nye foreligger i Produsentregisteret.

Konvertering til nye nummer utføres fortløpende fra den første endringen er utført i Matrikkelen fra og med 1. januar 2020 til den siste er fullført. Man regner med at  konvertering vil være ferdig fredag 3. januar. Vi vet ikke hvilke nummer som endres når, slik at vi må gi følgende råd til våre brukere:

 

https://www.animalia.no/no/Dyr/husdyrkontrollene/sauekontrollen/nyheter-fra-sauekontrollen/nye-produsentnumre-1.januar-2020/

 

Mattilsynet utfører sin konvertering mandag 6. januar. Det betyr at det ikke vil være mulig å registrere kalving og andre hendelser mot Husdyrregisteret før 7. januar når Husdyrregisteret har konvertert til nye produsentnummer.

 

Informasjon om nye produsentnummer vil bli sendt til produsenter fra Dataflyt. På nettsiden det er linket til over vil vi enten i romjula eller rundt 2. januar legge ut en link til en nettside hos Dataflyt der man ved å fylle ut enten orgnr, epost eller mobilnr kan få ut sitt aktive produsentnummer. Det betinger selvsagt at epost og mobil er registrert hos Dataflyt. Denne siden er ikke lansert enda og kan derfor ikke vises til per nå.

Publisert av Anonym i Nyheter

oppfølging Dyrevelferdsprogram for gris

21. 11 2019 14:43
 
 
Nyhetsbrev fra Helsetjenesten for svin   Åpne nyhetsbrev i nettleser >
Manglende oppfølging av dyrevelferdsprogrammet medfører tap av KSL
Fra 1. januar 2020 vil manglende deltakelse eller for sein oppfølging av kravene i dyrevelferdsprogrammet for svin medføre tap av KSL.

Dersom du overskrider tidsfristene i dyrevelferdsprogrammet med mer enn 45 dager, vil du miste KSL og få et KSL-trekk på 20 prosent på slakteoppgjøret.
Foto: Audun Flåtten
Oppdateringer Helsegris
Vi minner om at du bør se gjennom din profil og dyrehold, da antall slaktegris?og/eller smågris levert?per år avgjør?minimum antall?besøk?av rådgivende?veterinær.?

KONTAKT OSS
Animalia AS
Postboks 396 - Økern, 0513 OSLO
BESØK OSS
Lørenveien 38
NYHETSBREV
 
Publisert av Anonym i Nyheter

Gled dine ansatte !

10. 10 2019 20:42

Gled dine ansatte med en julepakke som inneholder tradisjonsrik julemat fra Jens Eide.
Dette er den perfekte pakken til en herlig julefrokost med familien, eller en flott kveldsmat med venner. Her får du mange gode fristelser av ypperste kvalitet samlet i en eske. 

Innhold Klassisk julepakke:
Klassisk julesylte

Fleskepølse

Dansk ribberull skivet

Saltet og røkt lammelår skivet

Julepostei

Viltpate

Julesuss

Rødbetsalat

Dansk remulade

kr 495,- eks. MVA

Innhold Julepakke Premium:

Inneholder hele «klassisk julepakke» samt følgende:
Kuttet fenalår

Spekeskinke

Bayonneskinke

Ølpølse
Slakterens kvalitetskniv
kr 895 eks. MVA


For bestilling, ta kontakt med Camilla på camilla@slaktereide.no / tlf 902 38 118 

Publisert av Anonym i Nyheter

Sommerlam

14. 06 2019 09:53

Sommerlam tillegg

 

Årets lam  fra 9-16 kilo klasse O+ og bedre samt fettprosent til og med +3 betales med kr 10,- pr kilo. Gjelder levering til og med uke 29

Publisert av Anonym i Nyheter, Produsent nyheter

Ny Produsentkontakt

17. 02 2019 14:21

Til alle våre storfeprodusenter.   

Ønsker herved å informere om at jeg startet som ny Produsentkontakt hos Jens Eide AS 1.januar 2019. Jeg tar dermed over jobben etter Kristen Steindal som valgte å slutte hos oss 31.September 2018. Jeg skal dermed ta meg av det meste av innmelding, både når det gjelder til slakt og livdyromsetning. Vi har derfor oppgradert vårt telefonsystem, slik at det skal være lettere å komme i kontakt med oss både for innmelding og livdyrsalg, og vi skal lettere kunne ringe tilbake dersom vi i travle tider ikke makter å svare omgående. Ved å ringe vårt hoved nummer 37 40 34 00 og taste 2, kommer du direkte til vår innmelding og livdyrhandel telefon. Mine arbeidsoppgaver vil  også innbefatte å være med på fjøset på slaktedager, samt noe henting av dyr, og besøk ute hos dere. Vil også minne på at vi gjerne tar imot innmelding pr mail på: innmelding@slaktereide.no Viktig da at vi får individnummerene på alle dyrene.

I forhold til Livdyrsalg, så ønsker vi å forbedre oss i forhold til dagens situasjon. Vi har et datasystem som hjelpemiddel for dette, men systemet blir aldri bedre enn den informasjonen vi putter inn i dette. Jeg har derfor et sterkt ønske om hjelp fra dere alle, for å kunne gi dere alle best mulig hjelp med å kjøpe og selge dyr. For å få solgt dyr, så er jeg helt avhengig av ha noen å selge til, og å vite hvem som trenger dyr. Vi har i dag en god del som har meldt inn dyr de ønsker å selge, og vi trenger derfor også sårt en telefon eller mail fra deg som ønsker å kjøpe dyr. Og jo tidligere vi vet om dere som ønsker å kjøpe og selge dyr i fremtiden, jo tidligere kan jeg legge inn dette i vår database, og følge opp når jeg finner passende dyr. Send meg derfor gjerne en mail om hvilke planer dere har for kjøp og salg av dyr, så tidlig som mulig, og til hvilke tid dere ønsker, rase og alder. Når jeg da har passende dyr, så kan jeg gi dere et uforpliktende tilbud.

Jeg legger herved med en oversikt under over de dyr vi pr dags dato har for salg. Ring meg gjerne dersom du ser noe interessant her, og om du ellers har spørsmål. Skal også se på om jeg etterhvert kan legge ut disse listene på vår hjemmeside: www.slaktereide.no

Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, og gleder meg til å hilse på dere alle etter hvert, selv om det nok vil bli mest pr telefon og mail til daglig. Jeg har som dere har sett samlet inn en stor mengde mail adresser og telefonnummer, og mener nå å ha oppdatert de aller aller fleste, slik at dere alle får informasjonen jeg sender på vegne av Jens Eide AS. Jeg ønsker gjerne tilbakemeldinger både på det som er bra, og det som kan bli bedre angående vår oppfølging til hver enkelt av dere. 

Min bakgrunn har jeg som bonde med agronom utdanning og noen år med melkeku og slaktegrisproduksjon. Jeg har de siste 20 årene jobbet som selger i Telehuset og Nordialog systemet, med salg til bedrifter av telefonløsninger.  

Ser frem til å høre fra dere. Mvh. Odd Rune Nordby

Publisert av Anonym i Produsent nyheter

Entrepreneur Of The Year.

11. 10 2017 11:25
Vi er spent på om vi når opp i nominasjonen.

• EY Entrepreneur Of The Year kårer hvert år Norges fremste vekstskaper. Hensikten med programmet er å fremheve og hedre personer som bidrar med nye ideer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser.
• EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i 60 land, og er med det verdens største vekstskaperprogram.
• EY Entrepreneur Of The Year er nå inne i sitt 16. år i Norge og blir arrangert for 31. gang internasjonalt.
Publisert av Jens Christian Eide i

Naturligvis. Mat og landbruksmesse. På Evje 11 til 13 august.

16. 03 2017 11:06
Vi er å finne på årets Naturligvis. Mat og landbruksmessen på Evje.
Hyggelig om du stikker innom på en prat.
www.naturligvis-agder.no
Publisert av Jens Christian Eide i

Finalist i det norske måltid

01. 10 2014 15:56
For andre gang er et Jens Eide produkt gått til finalen i det norske måltid. Vi er kjempestolte.
Lammekølle naturell er det som "kriger" om seieren.
Publisert av Jens Christian Eide i

Preform Administrasjon