Vårt mål er det samme nå, som da vi grunnla bedriften i 1946: Vi vil bidra til trivsel ved matbordet! Og god mat skaper trivsel, mener vi. Vi setter vår ære i at produktkvaliteten alltid skal være den ypperste, og smaken den aller beste. Derfor selger vi kun kvalitetskjøtt fra lokale bønder i Agder. Det samme kjøttet bruker vi i alle våre produkter; tradisjonsrik spekemat, knallgode pølser, spennende patéer og smakfullt pålegg. Handler du hos oss, er veien til et velsmakende måltid kort.

Aktuelt

Gourmetslakteren

 lammekjøtt

Byggryns-coktail med lam ytre, blomkål og gulrotscrudite. Foto: Kjartan Bjelland

Vi er midt i den herlige lammesesongen. Det er tid for lammecarrè og lammesteik, og snart kommer det etterlengtede pinnekjøttet. Hos Slakter Jens Eide i Lillesand vet de hva de snakker om.

 

lammekjøtt

Lammecarre med kompe, selleri, kantarell og tindvedsky. Foto: Kjartan Bjelland

Den stolte og kvalitetsbevisste familiebedriften som har eksistert i generasjoner, er midt i en travel lammesesong. Nå trylles alt fra spesiallagde lammepølser til gourmetkjøkken av ypperste klasse fram på bedriften i Lillesand, som nå er drevet av tredje generasjon Jens.
- Her kan man få det hjertet behager, sier Jens Øystein Eide, idet han tar en siste kontroll på lammekjøttet som farer forbi i slakteriet. Her går det unna. Både matbutikker, stjernerestauranter og privatpersoner skal ha nettopp dette lammekjøttet.

Fokus på det lokale.
Hos Eide står dyrene og tilhørighet til lokalmiljøet i høysetet. Hit kommer det lam fra lokale gårder i Agder og Vest-Telemark.
- Vi gjør alt fra å transportere dyrene til å kvalitetssikre gårder, og det viktigste av alt; ser til at dyrene har hatt et godt liv. Det har stor betydning for det endelige produktet vi skal levere, og at kundene skal føle seg trygge på at vi leverer hundre prosent lokal kvalitet, sier Jens Øystein Eide, daglig leder av Slakteriet.

lammekjøtt

Lammebog med lardo, eple og pepperrot. Foto: Kjartan Bjelland

IMG_7591

Norgesmestere.
De er norgesmestere i spesiallagde pølser, har fått pris for sine øko-produkter, for innovasjon og for Norges beste spareribs. Lista er lang, og blir stadig lengre.
Sønn og tredje generasjon Eide, Jens Christian, driver bedriftens eget gourmetkjøkken. Her kan man bestille tradisjonelle koldtbord, «pællemad» (tapas), mat til spesielle anledninger, til grillfester og spesiallagde produkter. I sommer serverte han «himmelske burgere» på Sommer på torvet. Og både brylluper og festivaler står på lista.
- Nå vil folk ha kvalitet, konstaterer han, der han forbereder lammerettene jeg skal få smake.
I en årrekke har han jobbet som kokk i hovedstaden. Nå har han vendt hjem, med egen familie, til det blide Sørlandet for å jobbe i familiebedriften.

lammekjøtt

Foto: Kjartan Bjelland

lammekjøtt

Foto: Kjartan Bjelland

Artikkelen er hentet i fra Fedrelandsvennen
http://blogg.fvn.no/spisdrikklev/?p=1031
Preform Administrasjon