Kim Bygland, Beate Gunnufsen, Per Morten Kjærnes, Kristoffer Eide og Jens Eide

 

Slakterbedriften i Lillesand har markert seg sterkt i konkurranser over flere år, men det er allikevel ingen selvfølge å stikke av med én norgesmestertittel, to klasseseire, ett gull og en bronse under NM i julemat.

– Jeg tror det er fordi vi har gode lokale råvarer, som vi behandler med kjærlighet, og så oppgraderer vi gode gamle oppskrifter, sier daglig leder Jens Eide entusiastisk.

 

Mer kjøtt

Bronsemedaljen sikret slakterne seg for pinnekjøttet, mens juleklassikerens magrere fetter, pinnebogen, sikret dem klasseseier.

De vant kake-klassen og fikk gull for sylte, laget etter en 70 år gammel oppskrift.

Men det var medisterkakene som vant juryens mager.

– De er også laget etter en gammel oppskrift, men vi har brukt mer og grovere kjøtt, puttet mer proteiner i dem, det er nok vinnergrunnen, sier Eide.

Juryen har anført at medisterkaken var supergod, med fin fasong.

Tøff konkurranse

Hele 400 kjøttprodukter var påmeldt til tevlingen, og tøffest var konkurransen om beste pinnekjøtt. Hele 58 leverandører stilte til start.

– Vi er selvsagt stolt over å kunne hevde oss i så tøff konkurranse, smiler slakter Eide.

I konkurransen måler de lokale produsentene seg mot kjemper som Nortura, Grilstad, Nordfjord kjøtt og Leiv Vidar.



Tekst og bilder hentet fra:
http://www.agderposten.no/nyheter/magrere-medister-ga-gull-1.8161107