Søk

logo

Du er her:

4 gode Bondevenner i Lillesand

Lillesand Bondelag kombinerte i dag åpningen av nytt sauefjøs med å utnevne 4 Bondevenner. Alle 4 passer svært godt til beskrivelsen "kortreist". Med på arrangementet var også varaordfører, Innovasjon Norge, andre sauebønder og naboer. Grilla oste- og lammepølser fra Jens Eide ga varme i kroppen på en ellers litt sur aprildag.

Bondelagets leder Marit Gunn Tveit var tydelig på at de ønsket å løfte frem gode og dyktige bondevenner i Lillesand. Alle fire er små lokale bedrifter som bruker og setter pris på norsk kvalitet og lokale produkter (alle bilder: Finn Aasheim, Bondelaget):

De fire er (til høyre for vertskapet, bøndene Kåre Blålid og Marit Gunn Tveit): "Brygga Ecco" (delikatesseforretning på bryggekanten i Lillesand), "Osteverkstedet" (italiensk osteprodusent med svært korteiste råvarer), "Horisonten" (reiselivsbedrift) og "Lillesands beste" (leverandør av kvalitetsmat "rett på døra". 

I tillegg til heder, ære og varm applaus til bondevennene, benyttet det rasjonelt innstilte vertskapet anledningen til å markere at foreløpig siste trinn av utbyggingen av saufjøs nå er ferdig. Under mer varm av applaus fra oss som var til stede, fikk Marit Gunn og Kåre både blomster og godord fra Lillesands varaordfører Hege Marie Holte (H) og fra Innovasjon Norge's Lilly Berland. Sauebøndene, som nå har kapasitet til nær 130 vinterfora sau, kvitterte med å skryte av rask og enkel saksbehandling i kommunen og god veiledning og viktig finansieringshjelp fra Innovasjon Norge.

Kåre Blålid, Marit Gunn Tveit og vararordfører i Lillesand, Hege Marie Holte

Marit Gunn og Innovasjon Norge Agder's Lilly Berland

Nybygget er allerede tatt i bruk!

Når det står en slik en på løetaket er det grunn til å tro at bonden har hjerte for det hun driver med!

Kontakt Agderkontoret

Tlf: 38 07 19 71

Epost: agder@bondelaget.no

 

 

               


Norges Bondelag, Pb. 9354 Grønland, 0135 Oslo. Besøksadresse: Landbrukets Hus, Schweigaards gate 34 C. Tlf: 22054500
E-post: bondelaget@bondelaget.no
Ansv. redaktør Per Skorge, komm.sjef Lise Boeck Jakobsen